• Florbal žiačok - 2. miesto na krajskom kole

            2. 12. 2022

            Vo štvrtok 1.12. 2022 sa naše dievčatá zúčastnili krajského kola súťaže vo florbale v Nitre.

            Súťaže sa zúčastnilo 7 škôl z Nitrianskeho kraja. Dievčatá hladko vyhrali skupinu a prebojovali sa až do finále, kde hrali proti ZŠ Nábrežie mládeže 5, Nitra. Po napínavom súboji (2x sme viedli) sa súperkám podarilo vyrovnať a ani po 5 minútovom predĺžení sa nerozhodlo. Zápas sa ukončil až 3 nájazdami, kde mali viac šťastia dievčatá z Nitry. 

            Našim žiačkam: Pamele Tankovej, Ninke Mešťánekovej, Emmke Hamarovej, Ivonke Holásekovej, Simonke Hadnaďovej, Aylin Lavovej, Liane Miklisovej a Nellke Kacianovej blahoželáme ku krásnemu 2. miestu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Opäť úspešná!

            28. 11. 2022

            Lenka Šišáková, žiačka V. A triedy, je veľmi aktívnou členkou nášho klubu Stromu života Večianske veveričky.

            V prvom aj druhom kole súťaže Enviropátračky obsadila 1. miesto.

            V prvom kole skúmala úlohy zamerané na šetrenie vody.

            Úlohy druhého kola boli venované hospodárskym zvieratám. Skúmala výhody a nevýhody veľkochovu a biofarmy, prebádala význam vaječných škrupín pre pestovateľov.

            Zhotovila si lapač snov. Najviac sa jej páčili úlohy zamerané na entomofágiu / konzumácia hmyzu /. Skúmala výhody konzumácie hmyzu a aj druhy hmyzu, ktoré sa používajú pri výrobe pokrmov pre ľudí.

            Prajeme jej veľa úspechov pri riešení ďalších úloh Enviropátračiek.

          • Prístrešok pre bicykle 🚴

            25. 11. 2022

            Skvelá stromácka jeseň.

            Strom života vyhlásil na začiatku septembra pre Kluby Stromu života grantové kolo zamerané na priamu prácu s deťmi a mládežou. V rámci tejto výzvy náš projekt Rada Stromu života vyhodnotila a finančne podporila.

            Cieľom projektu bolo:

            1. Obnoviť prístrešok pre bicykle inštaláciou novej strešnej krytiny:

            • zrenovovať pôvodnú kovovú konštrukciu a stojiská pre bicykle,
            • nainštalovať novú strešnú krytinu.

            2. Podporiť bezpečné používanie bicyklov ako súčasť zdravého životného štýlu, ktoré môže prispieť k pravidelnej fyzickej aktivite.   

            Ďakujeme:

            • Stromu života, za finančnú dotáciu – 300 Eur,
            • pánovi Ing. Igorovi Valentovi a pánovi Tomášovi Hučkovi za financovanie novej strešnej krytiny,
            • p. školníkovi za neúnavnú prácu pri renovácii /brúsenie, maľovanie/,
            • pani učiteľke Žilinskej / maľovanie /.

            Teší nás, že obnovený prístrešok sa páči deťom aj rodičom.

            Veríme, že tým podporíme rozvoj cyklistickej dopravy u našich žiakov.

            O šikovnosti našich stromákov sa môžete dočítať aj na stránkach Stromu života:

            Večianske vevričky a ich najnovší projekt | Strom života (stromzivota.sk)

          • 2. miesto na Majstrovstvách okresu Šaľa vo florbale žiačok ZŠ

            23. 11. 2022

            Dňa 22.11.2022 sa naše žiačky zúčastnili Majstrovstiev okresu Šaľa vo florbale žiačok ZŠ.

            V skupine sme porazili ZŠ Hollého, ZŠ s MŠ Trnovec nad Váhom a ZŠ J. C. Hronského (Krátku) a z prvého miesta sme postúpili do semifinále, kde sme boli úspešní aj proti Hornej Kráľovnej. Napokon vo finále nám nestačili sily na ZŠ J. C. Hronského (Krátka) a tak sme vicemajstrom okresu.

            Dievčatá podali výkon hodný majstra. 🥈🏒🏆

            Zostava: Ninka Mešťáneková, Pamela Tanková, Emmka Hamarová, Ivonka Holáseková, Simonka Dömeová, Simonka Hadnaďová, Sofi Šárayová, Sára Mocková.

            Blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

          • 👻🦹Vyučovanie v maskách - 27. 10. 2022 🎃🥳

            9. 11. 2022

            Posledný deň pred jesennými prázdninami sme sa premenili na halloweenske strašidielka. Vyjašili sme sa už na chodbe pri prezentácii masiek pred porotou. Najkrajšie masky získali aj drobné ocenenia, ale samozrejme aj ostatným sa ušla sladká odmena a balóny na chodbovú prestávkovú párty. Cez prestávku sa na chodbe rozhadzovali cukríky a chodilo sa po triedach koledovať. Žiaci si následne svoje masky užívali počas celého vyučovania a niektorí aj na halloweenskom popoludní v ŠKD. Veríme, že si všetci tento strašidelný deň užili.

          • Október - mesiac úcty k starším 💝

            9. 11. 2022

            Dňa 25. októbra niekoľko žiakov našej základnej školy navštívilo Zariadenie pre seniorov v priestoroch Centra zdravotnej starostlivosti pri Duslo Šaľa. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším si pre nich pripravili krátky program. Babičky si s nami aj zaspievali a predniesli aj niekoľko básní, ktoré sa naučili ešte za svojich školských čias. Veľmi nás teší táto spolupráca a tešíme sa na ďalšie veselé stretnutia.

          • 🛰️Výstava COSMOS DISCOVERY - 25. 10. 2022 🚀

            9. 11. 2022

            Žiaci 4., 5. a 6.ročníka sa dňa 25. októbra zúčastnili výstavy v Bratislavskej Inchebe. Výstava nás previedla históriou pilotovaných vesmírnych letov od ich počiatkov až po súčasné plánované misie. Veľkolepá expozícia vznikla v spolupráci s americkou NASA, múzeom a vzdelávacím centrom Cosmosphere a odborníkmi zo Slovenska a Českej republiky. Výstava obsahovala stovky originálnych exponátov z USA aj Ruska, ktoré boli vo vesmíre, unikátnu zbierku skafandrov a reálne modely vesmírnych lodí, raketoplánov a rakiet. V interaktívnom Cosmos - campe si deti mohli vyskúšať náročný výcvik kozmonautov a najmodernejšie 3D technológie. Prostredníctvom fotografií poletíte s nami až do vesmíru.

          • Exkurzia žiakov 1. stupňa ZŠ - Svätý Anton, Štiavnické Bane

            17. 10. 2022

            Vo štvrtok 29.septembra sa žiaci prvého stupňa s pani učiteľkami zúčastnili exkurzie v kaštieli vo Svätom Antone, kde sa dozvedeli množstvo zaujímavostí o histórii a niekdajších obyvateľoch kaštieľa ich zvykoch a spôsobe života. Po príjemnej náučnej prehliadke sme sa prepravili do základnej školy Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach, v ktorej sa ako prvej na svete vyučuje predmet sokoliarstvo. Základná škola sa podobne ako naša zameriava na ochranu životného prostredia a jej zveľaďovanie. Na základnej škole sme mali možnosť zúčastniť sa sokoliarskeho predstavenia, z ktorého mali žiaci aj pedagógovia obrovský zážitok. Okrem veľkého množstva dravcov mohli žiaci vidieť aj iné exotické zviaratá, ako krokodíl, opičky, leguán a exotické papagáje, ktorým za odmenu a trpezlivosť mohli žiaci dať piškotku. Do školy sme sa vrátili s množstvom krásnych zážitkov. Touto cestou by sme sa v mene všetkých účastníkov nádhernej exkurzie chceli poďakovať Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Bernolákova za organizáciu, zabezpečenie a sprostredkovanie nezabudnuteľných zážitkov.

          • Exkurzia žiakov 2. stupňa ZŠ - Svätý Anton, Štiavnické Bane

            17. 10. 2022

            V stredu 21.9.2022 sme sa my, žiaci a pedagógovia 2. stupňa, vydali na exkurziu Navštívili sme kaštieľ v Svätom Antone a na hodinu sme sa preniesli do minulosti vďaka nádhernej expozícii a veľmi profesionálnej a milej pani sprievodkyni. Z kaštieľa sme sa presunuli na Základnú školu s materskou školou Maximiliána Hella v Štiavnických Baniach. Táto škola je zameraná podobne environmentálne ako tá naša a rozhodla sa vyučovať trochu inak, zážitkami. Vďaka svojej unikátnej polohe v srdci Štiavnických vrchov je obklopená prírodou a jej žiaci majú možnosť vyučiť sa sokoliarstvu. Na pár hodín sme sa stali pozorovateľmi i obdivovateľmi a ocitli sa medzi množstvom druhov dravých vtákov – orlami, orliakmi, sokolmi či sovami. Veľký úspech zožali aj exotické papagáje, krokodíl či opice. No a na záver, aby bol náš zážitok dokonalý, sme si mohli pozrieť ukážky sokoliarskeho výcviku a niektorí si ho dokonca aj sami vyskúšali. Touto cestou by sme sa chceli v mene všetkých účastníkov poďakovať Rodičovskému združeniu pri ZŠ s MŠ Bernolákova za sprostredkovanie tohto nevšedného a nezabudnuteľného zážitku, veľmi si to vážime!

        • Poďakovanie
          • Poďakovanie

            30. 6. 2022

            Milí rodičia a priatelia školy.

            Končí ďalší mimoriadny školský rok. Nebol jednoduchý, ale zároveň nás naučil a veľa nám dal. Ukázal nám, že aj v čase pandémie sa dokážeme zjednotiť a pracovať na vzdelávaní našich žiakov.

            Vďaka patrí učiteľom, ktorí našli spôsob každodennej online komunikácie, vďaka patrí žiakom, ktorí spolupracovali a tvorili a najväčšie poďakovanie patrí rodičom, ktorí popri všetkých povinnostiach zvládajú s nami komunikovať, spolupracovať a byť k svojim deťom láskaví. Ďakujeme vám, že ste boli úžasnými spolupracovníkmi, motivátormi, spoluhráčmi. Ďakujeme za všetko, čo ste pre svoje deti počas uplynulých coronamesiacov urobili.

            Špeciálne poďakovanie patrí ˃˃˃ RODIČOM ˂˂˂ , ktorí nám pomohli pre deti pripraviť v deň ich sviatku oslavu plnú prekvapení a odmien. Ďakujeme tiež starším žiakom, ktorí sa svojej úlohy zhostili mimoriadne kreatívne a zodpovedne a vymysleli svojim spolužiakom nezabudnuteľný zážitok, zábavu a dobrodružstvo.

            Prichádzajú prázdniny, zaslúžený odpočinok pre všetkých. Prežite ho v pokoji a zdraví, objavujte krásy, športujte. Vráťme sa v septembri do školy oddýchnutí a plní odhodlania pustiť sa do práce. Želáme vám krásne a ničím nerušené leto.

            Kolektív ZŠ s MŠ Bernolákova

          • Návšteva štvrtákov v zariadení pre seniorov

            28. 6. 2022

            Ku koncu školského roka si naši žiaci 4.A triedy s pani učiteľkou a pani vychovávateľkou spríjemnili štvrtok, 23.júna, návštevou zariadenia pre seniorov v Centre zdravotnej starostlivosti (Duslo, a.s.). Najskôr žiaci zaspievali seniorom slovenskú ľudovú pieseň, ktorou vniesli do zariadenia dobrú náladu. Personál zariadenia si spolu so seniormi pripravil pre žiakov tvorivé dielne, počas ktorých vytvorili minilienky zo sádry.

            Máme úprimnú radosť z toho, že sme našu spoluprácu so zariadením pre seniorov po dlhšej odmlke opäť obnovili a tešíme sa na ďalšie milé stretnutia.

          • Rozlúčka s deviatakmi

            28. 6. 2022

            Blíži sa koniec školského roka. Končí sa učenie, skoré vstávanie. Dňa 24.6.2022 žiaci IX.A triedy vyjadrili poďakovanie pani riaditeľke, pani učiteľkám a pánom učiteľom, tetám kuchárkam, tetám upratovačkám a ujo školníkovi za starostlivosť počas deviatich rokov školskej dochádzky.

                      Začínali TU – na našej základnej škole. Deväť rokov je v živote človeka pomerne krátky úsek, ale aj napriek tomu je pre život človeka veľmi významný.  Z malých a nesmelých prváčikov sa stali mladí ľudia plní snov,  ideálov a chuti do života.  Základná škola im dala základy vzdelania – naučili sa písať, čítať, počítať, neskôr aj náročnejšie veci.

            Dni na tejto škole sa našim deviatakom končia, čakajú ich ďalšie, no na inej škole. Preto sa s nimi všetkými lúčime a želáme im veľa šťastia.

            Milí deviataci, pamätajte si, že dvere našej školy sú pre Vás vždy otvorené.

            Niečo pekné končí, niečo krajšie začína.